Psychowalkman není na učení!

29.11.2016 16:43

Uveřejňujeme původní materiál z blogu https://tavernofdreams.com/blog/

 

Autor: Jan Valuch, prezident WAAT – World Association for AVS technology

 

O AVS přístrojích (lidově psychowalkmanech) mám celosvětový přehled a detailně znám trh zejména v Evropě, neboť pobývám většinou v České republice. Musím říct, že prezentace a využití AVS přístrojů na Slovensku je poměrně odlišné než v jiných zemích. Za prvé jsou prodeje na Slovensku menší, než ve vyspělejších státech, ale tento nepoměr je logický a Slovensko ho poslední tři roky, pokud vím, docela dohání. Hlavně ale došlo v minulosti na Slovensku k poměrně nesprávné prezentaci AVS technologie:

1/ AVS přístroje byly prezentovány výhradně jako prostředek na učení. Ale to je velmi chybné. Ve všech zemích, kde se AVS přístroje prodávají, je učení až na pátém nebo další místě – vždyť AVS přístroje jsou užitečné zejména ve zdravotní oblasti! Celá západní Evropa (včetně Česka) tak oceňuje zejména tyto účinky: rychlé odstranění stresu, únavy, nespavosti, depresí, zvýšení psychické odolnosti, nebo samoléčení některých psychosomatických potíží (syndrom vyhoření, syndrom únavy, vysoký krevní tlak apod.). Až potom využívají uživatelé možnosti zrychleného učení. Čili AVS přístroje na učení fungují, ale vyhledávanější a užitečnější jsou jiné jejich účinky, zejména ty pro zdraví.

2/ Někteří prodejci prodávali také asijskou nepříliš kvalitní (nebo i padělkové) přístroje, které vypadala možná designově lákavě, ale celková kvalita a kvalita programů byla bídná.

3/ Někteří prodejci věnovali jen malou pozornost odborné stránce věci, takže v návodech chybělo spoustu důležitých informací, jak takový AVS přístroj používat, co od něho přesně čekat, co nečekat apod. Tak se stalo, že mě kontaktují slovenští uživatelé, a ptají se na naprosto základní věci, jak mají vlastně přístroj používat.

 

Je mi líto, že jsem musel použít tuto kritiku. Ale považuji za důležité vysvětlit, že těmito dezinformacemi byl trh a hlavně vnímání zájemců i uživatelů deformováno. Nemohu se pak divit některým Slovákům diskutujícím na internetu, že o AVS přístrojích uvádí zcela nesmyslné argumenty. Nebo přístroj jednou vyzkoušeli nebo i používali delší dobu, ale naprosto chybně a diví se, že nenachází účinky. To je logické. Samozřejmě, našel jsem i dost diskusí, kde psali zkušení a spokojení uživatelé.

Zatímco v nejpodobnějším státě, tedy sousedním Česku, už neexistují o účelnosti a účinnosti AVS přístrojů většinou žádné pochybnosti (také je zde přes 200 tisíc aktivních uživatelů a jestli něco řeší, tak jaký model si vybrat), tak Slováci řeší, jak a zda AVS přístroj na to ,,učení“ funguje. Opravdu citelné zpoždění. To samozřejmě ani nemluvím o západních státech Evropy nebo USA. Tady nikdo nediskutuje o hloupostech – přečte si odborná data, vyzkouší, vidí hned účinky - a používá.

 

A na závěr: v téměř každé evropské zemi existuje odborný garant AVS technologie. Je to většinou komerční firma, která ale dodržuje určité standardy odbornosti, spolupracuje s lékaři, prodává jen AVS přístroje s ověřenou účinností (tedy žádné padělky z Číny), umí vše odborně vysvětlit, musí mít kamennou prodejnu nebo stálé zkušební místo a nabízí vyzkoušení AVS přístroje zdarma. Na vše je také školená a kontrolovaná naší asociací. A u takového odborného garanta nic neriskujete, vše je transparentní. Odborný garant ručí za správné používání i prezentaci AVS technologie.

(Pro Slovensko je to společnost Biomedic, s.r.o. - www.naj-psychowalkman.sk).

 

Jestli chcete znát garanty v jiných zemích, nebo Vás bude zajímat cokoliv jiného, můžete mi napsat na: janvaluch1@gmail.com

Hlavně, když už AVS přístroj máte, používejte ho podle dobrého návodu, postupu a budete velmi spokojeni!

 

Jan Valuch